kiwifruit

Over de kiwi

Kiwifruit
New-Zeeland is de thuisbasis van 's werelds beste kiwi's, een ovaalvormige vrucht met een bruin en harige huid en een heldere smaragd groene of gouden vruchtvlees met kleine, zwarte eetbare zaden. Ze hebben een lekkere smaak (vergelijkbaar met die van een kruisbes, vandaar de oorspronkelijke naam van de vrucht) en een frisse, volle geur.

 

 De WildFerns KiwiFruit producten

Oorspronkelijk heette het een Chinese kruisbes, kiwi's werden geïntroduceerd in Nieuw-Zeeland in het begin van 1900 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de best verdienende tuinbouwgewassen met export naar vele landen over de hele wereld. De fruitstokken groeien in geselecteerde gebieden over de hele NoorderEiland en de top van het ZuiderEiland, waar het ideale microklimaat voor de kiwi heerst. Na de bloei in de lente vindt de oogst ongeveer zes maanden later in mei plaats. (Het is herfst in NieuwZeeland als het lente op ons halfrond is.)

Niet alleen zijn de NieuwZeelandse kiwi's lekker om te eten en een lucratief exportproduct, ze zijn zeer voedzaam. Ze zijn van nature rijk aan vitaminen, mineralen (in feite, kiwi's hebben meer vitamines en mineralen per gram dan het meeste andere fruit) en anti-oxidanten die allemaal gunstig zijn voor je gezondheid en verbetering van de huid.

 

 Kiwi's bevatten enorm veel vitamine E en vitamine C. Vitamine E, ook wel de "jeugd vitamine" die helpt om de huidcellen te regenereren, onderhoudt de teint  en elasticiteit en bestrijdt slechte circulatie. Vitamine C stimuleert celvernieuwing, werkt bijzonder hydraterend en verjongend. Sinaasappelen worden beschouwd als een goede bron van vitamine C. Dit is waar, maar wist je dat kiwi's bijna tweemaal zoveel vitamine C bevatten als een sinaasappel? 1 kiwi per dag biedt u de aanbevolen dagelijkse behoefte aan vitame C.

De Kiwi plukrijp. Volop vitamine C en E.

 Antioxidanten neutraliseren vrije radicalen in het milieu. Deze vrije radicalen worden veroorzaakt door alledaagse omgevingsfactoren zoals lucht, zonlicht en vervuiling. Ze zijn medisch erkend als de oorzaak van degeneratieve huidaandoeningen zoals rimpels en huidverkleuringen en kunnen cellen beschadigen en schade toebrengen aan het immuunsysteem. Men is van mening dat het gebruik van producten die rijk zijn aan antioxidanten kunnen helpen om deze negatieve effecten te voorkomen of te beperken. In de WildFerns huidverzorgingsproducten wordt gebruik gemaakt van geconcentreerde kiwi-extract of kiwizaadolie die wordt gewonnen door de kleine zwarte zaden te persen.
De vitamine en anti-oxidant rijke kiwi is een ideaal ingredi├źnt voor de Nieuw-Zeelandse WildFerns huidverzorgingscollectie.