Over Manuka


Manuka is een bloeiende inheemse struik/boom van Nieuw-Zeeland. De honing die wordt verzameld van deze bloemen is al lang bekend om zijn opmerkelijke gunstige eigenschappen.

Manuka Honing bevat speciale  eigenschappen, waaronder een enzym dat waterstofperoxide produceert met een een zuiverende werking.
Manuka Honing heeft aanzienlijk meer van dit enzym dan andere honing.

 De bij is voor 80% verantwoordelijk voor alle kruisbestuiving.     De manuka in bloei. Een zeer bekend beeld in NieuwZeeland.       De bijen volop bezig om de honingraten te vullen.


Het is zeer rijk aan eiwitten, vitaminen en mineralen en heeft weldadige uitwerking op de huid: voedt, kalmeert en ondersteund het herstellend vermogen van de gevoelige huid.

Manuka Honing bevat ook actief antioxidanten, deze neutraliseren de vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor schade in de huidcellen.

Wild Ferns Manuka Honey huidverzorgingsproducten bevatten alle actieve AAH 650+. Het is een handelsmerk dat  strikt gecontroleerd wordt om de hoogste constante kwaliteit te garanderen.
(ontwikkeld door dr. G. Savage)

Gegarandeerde kwaliteit
De manier van meting van de Active AAH 650 + Manuka honing is ook anders dan die van UMF. De Active AAH activiteit bereik is 470 tot 650 +. Voor UMF de activiteit bereik van 8 – 25 +. Met betrekking tot Active AAH Manuka honing, 650 + is dit het hoogst mogelijke niveau die de honing kan hebben, en is gelijk aan het hoogste algemeen beschikbare UMF rating. (MGO™ 550+ / UMF 25+ is een vergelijkbare erkende normering.)
Opmerking: suggestieve termen als bioactief 30+ zijn geen NZ-kwaliteitgarantie, UMF 30+ is een zuiverheid die nagenoeg niet bereikt kan worden. (En bijna onbetaalbaar zou zijn)

De WildFerns Actieve AAH 650 + Manuka Honing bezit ook zeer veel antioxidanten. Zoals reeds vermeld, anti-oxidanten neutraliseren vrije radicalen in het milieu. Deze vrije radicalen worden veroorzaakt door alledaagse omgevingsfactoren zoals lucht, zonlicht en vervuiling. Ze zijn medisch erkend als de oorzaak van degeneratieve huidaandoeningen zoals rimpels en huidverkleuringen, en kan cellen beschadigen en schade toebrengen aan het immuunsysteem. Men is van mening dat het gebruik van producten die rijk zijn aan antioxidanten kunnen helpen in het voorkomen of beperken van deze negatieve effecten.

  

Mirte (Myrthus communis)
Taxonomische indeling
Rijk: Plantae (Planten)
Stam: Embryophyta
(Landplanten)
Familie: Mirtefamilie
Geslacht: Leptospermum
soort
Leptospermum scoparium
(Door J.R.Forst. & G.Forst.) 
       Manuka in volle bloei. De bij kan volop aan de gang om de Manuka Honing te vergaren...  

De manuka (Leptospermum scoparium, ook wel Nieuw-Zeelandse theeboom of Leptospermum genoemd) is een kleine boom of struik uit de mirtefamilie, die van oorsprong uit Nieuw-Zeeland en het zuiden van Australië komt.
De naam "theeboom" werd aan de boom gegeven door James Cook, die de blaadjes gebruikte om thee van te zetten.
Een manuka wordt gemiddeld 2 tot 5 meter hoog, maar kan onder gunstige omstandigheden ook 15 meter hoog worden.
De boom is groenblijvend. De bloemen van de manuka zijn doorgaans wit, maar soms ook roze.

Manuka TeaTree.
De Maori gebruikten de boom reeds als natuurlijk medicijn. Tegenwoordig worden onder andere manukahoning en theeboomolie (of wel tea tree) geproduceerd van delen van de boom.
(Bron: Wikipedia)

ManukaHoningHuidverzorging      Manuka TeaTree producten