Rotorua Mud

Rotorua Mud / Geothermische modder.

In Rotorua (NZ) heeft de innerlijke warmte van de aarde zijn weg naar de oppervlakte gevonden. Rijk aan verjongende mineralen levert deze modder natuurlijke reiniging, antiseptische, genezing en rebalancing eigenschappen.

Het contact dat het slib heeft met vulkanische gassen en mineralen uit het centrum van de aarde is de reden dat het bijzonder rijk is aan mineralen. Gewone klei en modder bevatten enkele mineralen, maar vanwege de vulkanische oorsprong is Rotorua Mud veel rijker in deze eigenschappen. Belangrijke mineralen in Rotorua Mud omvatten silica, magnesium, calcium, titanium, ijzer, zwavel, fosfor, natrium en kalium. Daarnaast zijn er ook sporenelementen zoals koper, zink, selenium, kobalt en mangaan.

Rotorua: als ergens de natuur je telkens weer doet verbazen is dat in NieuwZeelandDe geisers bij Rotorua

Rotorua Mud is uitstekend geschikt voor gebruik in regeneratieve huidverzorging omdat het een zeer sterke affiniteit heeft voor vocht. Als deze modder opdroogt zal het warmte genereren, waarbij de bloedsomloop en transpiratie helpen om toxines en andere afvalstoffen te elimineren. Het absorbeert snel en gemakkelijk oliën en vette afscheidingen van de huid poriën, ontgift en zuivert. Terwijl de modder droogt op de huid, bevordert het de regeneratie van nieuwe cellen. Zwavel, een sterk geurig mineraal, is zeer gunstig en natuurlijk aanwezig in Rotorua Mud, het werkt antibacterieel en staat bekend als middel bij het voorkomen en helpen elimineren van acne.

Waar komt Wilde Ferns Rotorua Mud vandaan?

De geologie van Nieuw Zeeland bevat een uitgebreide band thermische activiteit welke het midden van de North Island doorkruist. Het varieert van White Island, een live-vulkaan op zee in de Bay of Plenty, en gaat daarna verder over het westen over Rotorua en het omliggende gebied, neemt uiteindelijk af in de actieve vulkanen van Ngauruhoe en Ruapehu in het Tongariro National Park in het centrum van NieuwZeeland.

Rotorua is gelegen in een zeer actief thermische regio met actieve geisers, kokende modderpoelen, rokende fumarolen (scheuren in het aardoppervlak, waar onder hoge druk water of stoom vrijkomt), warmwaterbronnen en voormalig live-vulkanen. Rotorua staat bekend om de curatieve en verkwikkende eigenschappen van de vele hete baden en minerale spa's. Al vele jaren is de grijze modder van Rotorua gebruikt voor zijn helende eigenschappen in het lokale Queen Elizabeth II ziekenhuis (nu QE Health). Deze eigenschappen worden in de thermische modder gebruikt bij de bereiding van Wild Ferns Rotorua Mud producten.

De thermische modder die gebruikt wordt in al onze Wilde Varens Rotorua Mud huidverzorgingsproducten komt uit de hete modderpoelen in Rotorua. De modder wordt gesteriliseerd, vervolgens verfijnd om eventuele vreemde stoffen te verwijderen, zoals vulkanische as residu, met behoud van alle heilzame mineralen en sporenelementen.

Waarom heeft uw huid Rotorua Mud nodig?

Alledaagse leefomstandigheden zijn hard voor je huid. Vervuiling, extreme temperaturen, stress en veroudering dragen allemaal bij aan een een droge huid, rimpels en een ongezonde uiterlijk. Daarom heeft onze huid speciale zorg en aandacht nodig. Wilde Ferns Rotorua Mud biedt met een unieke dubbele actie te bieden wat nodig is.

Door het opmerkelijk hoog absorptievermogen dringt onze Rotorua Mud door in de poriën van de huid om overtollige vet afscheiding te absorberen en onzuiverheden te verwijderen, ontgiften en zuiveren, terwijl tegelijkertijd de huid met natuurlijke mineralen wordt gevoed. Vanaf de eerste behandeling zal Wilde Ferns Rotorua Mud bijdragen aan het creëren van een gladder, zachter en stralender uiterlijk.

Wilde Ferns Rotorua Mud heeft de speciale voordelen van de geothermische modder gecombineerd met een uitgebreid gamma van producten om te helpen bij de gezondheid en het welzijn van uw huid. Deze speciale voordelen worden verder versterkt door de toevoeging van andere bijzondere ingrediënten zoals Active AAH650 + Manuka Honing, Lemongrass, Royal Jelly en Bergamot om er een paar te noemen.