Lanolin

Met zijn frisse berglucht en weelderige groene glooiende heuvels, biedt Nieuw-Zeeland de ideale omgeving voor het produceren van enkele van de beste schapen en wol producten, met inbegrip van lanoline, in de wereld.

Lanoline is de natuurlijke olie gewonnen uit de wol van de schapen en is de meest oorspronkelijke olie uit de natuur die de mens produceerdt. Het wordt verkregen na het scheren van het schaap. De wol wordt geweekt, waarbij de Lanoline olie in zijn zuiverste vorm aan de oppervlakte komt drijven. Vervolgens wordt deze afgeroomd, verfijnd om alle onzuiverheden te verwijderen waarna het wordt ingezet voor ons assortiment huidverzorgingsproducten.

Lanolin handcreme   Lanolin handcreme met Kamille en Aloë Vera

Lanoline is al van ouds bekend om zijn zeer nuttig hydraterende en voedende eigenschappen en daarom ideaal als belangrijk ingrediënt in een huidverzorgingslijn. Lanoline wordt gemakkelijk geabsorbeerd in de huid waardoor het look en feel van eeen jongere en zachtere huid geeft, de soepelheid en de elasticiteit versterkt. Het meest simpele bewijs hiervan is in "handen" van de scheerders en wol werknemers over de hele wereld: hun bijzonder zachte en soepele handen en gezonde huid.

Net als haar, wol groeit weer aan en is daarom een steeds hernieuwende bron.

We hebben een aantal ingrediënten toegevoegd aan onze Wild Ferns lanoline huidverzorging collectie. Deze omvatten anti-oxidant rijke groene thee en Ginseng, voedende en het versterkende Royal Jelly, Collageen om de huid nog meer kracht, flexibiliteit en veerkracht te bieden, Aloë Vera om te kalmeren, de huid te stimuleren met teunisbloemolie (EPO) en eiwitrijke placenta die helpt bij het verhogen van de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de huid, die op zijn beurt helpt om celvernieuwing te bevorderen.