Kiwi

Nieuw-Zeeland is de thuisbasis van 's werelds beste Kiwifruit, een ovaal fruit met een bruine en fuzzy huid en een heldere smaragd groen of gouden vruchtvlees met kleine, zwarte eetbare zaden. Ze hebben een heerlijke smaak (vergelijkbaar met die van een kruisbes, vandaar de oorspronkelijke naam van de vrucht) en een frisse, volle geur.

Van oorsprong Chinese kruisbes genaamd, werden kiwi's in het begin van 1900 in Nieuw-Zeeland geïntroduceerd en is sindsdien uitgegroeid tot een van de best verhandeld tuinbouwgewassen met export naar vele landen over de hele wereld. Ze groeien in geselecteerde gebieden over de hele Noordereiland en de bovenkant van het Zuidereiland, ideale microklimaat om deze subtropische vruchten te laten groeien. Ze bloeien in het voorjaar en het oogsten van de vruchten gebeurt ongeveer zes maanden later in mei. (Het is winter in Europa als het zomer is in NZ)

Vol sappig vruchtvlees    

 

Niet alleen zijn kiwi's heerlijk om te eten en een lucratieve exportproduct, ze zijn zeer voedzaam. Ze zijn van nature rijk aan vitaminen, mineralen (in feite, kiwi's hebben meer vitamines en mineralen per gram dan het meeste andere fruit) en antioxidanten die allemaal gunstig zijn voor de gezondheid en de verbetering van uw huid.

De overvloedige vitamines in de kiwi's zijn onder andere vitamine E en vitamine C. Vitamine E, ook wel de "jeugd vitamine" helpt om de cellen van de huid te regenereren en onderhouden van toon en de elasticiteit en bestrijdt slechte circulatie. Vitamine C is uitstekend geschikt voor de cel-vernieuwing, samen zijn zij ideaal voor de hydratering en verjonging. Traditioneel worden sinaasappelen gezien als een goede bron van vitamine C. Dit is waar, maar wist je dat kiwi bijna twee keer zoveel vitamine C bevat? 1 kiwi per dag is voldoende voor de aanbevolen hoeveelheid vit. C.

De WildFerns Kiwi Huidverzorgingslijn

Antioxidanten neutraliseren vrije radicalen in het milieu. Deze vrije radicalen worden veroorzaakt door dagelijks omgevingsfactoren zoals lucht, zonlicht en vervuiling. Zij zijn medisch gezien mede oorzaak van degeneratieve huidziekten zoals rimpels en huid verkleuringen en kunnen cellen beschadigen en schade aan het immuunsysteem aanbrengen. Het gebruik van producten die rijk zijn aan antioxidanten helpt deze negatieve effecten te beperken.

We gebruiken ofwel geconcentreerd kiwifruit extract of kiwi zaad olie. De olie wordt gewonnen door het persen van de kleine zwarte zaden.

De anti-oxidant rijke kiwi's is een ideaal ingrediënt voor de Wild Ferns huidverzorging collectie uit Nieuw-Zeeland.