Manuka

Manuka Honey

Manuka is een bloeiende tea boom afkomstig uit Nieuw-Zeeland. De honing die wordt verzameld uit deze bloemen is al lang bekend om zijn opmerkelijke heilzame eigenschappen.

Manuka Honing bevat speciale antibacteriële eigenschappen, waaronder een enzym dat waterstofperoxide produceert, een bewezen antiseptische en antibacterieel middel.
Het is zeer rijk aan eiwitten, vitaminen en mineralen en heeft de opmerkelijke capaciteit om de gevoelige huid te voeden, kalmeren en herstellen.
Manuka Honing bevat ook antioxidanten die vrije radicalen, die verantwoordelijk zijn voor de huidcelbeschadiging, te neutraliseren; en helpen bij de groei van nieuwe cellen en weefselregeneratie.
Bovendien, Manuka Honing zorgt voor het behoud van het natuurlijke vochtgehalte van de huid.

De Manukastruik in volle bloei.

Elke Wildferns Manuka Honing huidverzorgingsproduct bevat hoogwaardig gecertificeerde Nieuw-Zeeland Manuka Honing 80+, welke onder strenge controles op zuiverheid van de honing op basis van pollenaantal getest wordt. Deze testen zorgen ervoor dat onze producten de hoogste niveaus van natuurlijke Manuka eigenschappen bevatten; welke helpen om de gezondheid en het uiterlijk van de huid te versterken.

Wat betekent dit?

Honing bevat van nature pollen in de nectar van de planten die het is verzameld.
Deze pollen valt in de nectar, die vervolgens door de bijen wordt verzameld en teruggebracht naar hun bijenkorf en maakte in honing.
Deze pollen kunnen worden geteld, en de honing die door het isoleren van de procentuele samenstelling van de doelsoort soort binnen een honing ten opzichte van de 'total pollen te tellen; die vervolgens worden vergeleken met vooraf bepaalde pollen count drempels voor verschillende soorten honing.

Manuka Facial Serum en Eye Serum

Hoewel er nooit een absolute enkele bloem (monoflorale) type honing kan zijn, wordt een honing als relatief zuiver beschouwd, wanneer blijkt dat er in de betreffende honing overwegend een genetische samenstelling van 1 bepaalde soort pollen type zit. Om onder het nieuwe (NZ) ministerie van Primary Industries (MPI) richtlijnen voor Manuka Honing als monoflorale te worden aangemerkt, moet de honing een niveau van meer dan 70% Manuka Pollen bevatten.
We geven om onze klanten en hun verwachtingen en zijn er trots op enkel pollen met een minimale telling van 80% of meer te gebruiken voor al onze WildFerns Manuka Honing huidverzorgingsproducten.
Waarom is dit veranderd?

Het NieuwZeelandse ministerie van Primary Industries (MPI) in samenwerking met de Manuka Honing industrie bij elkaar komen om een ​​set van universele normen industrie en definities om de bewustwording van de consument en het begrip van Manuka Honing en de bijbehorende etikettering te verbeteren starten.
Na 6 maanden van overleg, heeft MPI nu vrijgegeven van de Interim Labelling Richtlijnen voor Manuka Honing. Dit schetst de basiskenmerken van Manuka honing, en voorkomt dat de fabrikanten van het maken van gezondheidsclaims met betrekking tot de 'activiteit' niveaus tot nader wetenschappelijk onderzoek is afgerond.
De eerste bevindingen hebben aanzienlijke variabiliteit in zowel de Methylglyoxal (MGO) gevonden, en niet-peroxide Activity (NPA) tussen: individuele planten, de totale genetische samenstelling van honing, de regio van herkomst van de honing, het seizoen van de productie, en na verloop van tijd onder verschillende milieu omstandigheden.
Als zodanig is het nu algemeen aanvaard dat MGO en NPA zijn onafhankelijk van de vraag of het product is eigenlijk per definitie een Manuka honing of niet; en dit kan verwarrend zijn voor de consument.
Onderzoek in dit veld is aan de gang tussen de MPI, industrie organisaties en belangengroepen.

Niet alle honing is gelijk, dat is de reden waarom voor de beste resultaten; het moet Wild Ferns Manuka Honing, met een gecertificeerde echte 80+ Manuka pollenaantal.